top of page
  • Writer's pictureLegal Business World

Uw informatie is waardeloos wanneer deze niet gevonden wordt


Met een goedgeschreven artikel kunt u zich nog niet op de borst kloppen. Welke stappen kunt u zetten om met uw content te werken aan uw visibiliteit, reputatie en leadgeneration (werven van potentieel nieuwe klanten)?

De essentie van content marketing? Gevonden worden op de momenten dat uw (potentiele) cliënt uw kennis nodig heeft. Onderstaand vindt u enkele tips.

• Publiceren op de eigen website

Zorg er wel voor dat de informatie makkelijk gevonden wordt op uw website. Geef uw rubriek een naam (nieuws, blog, tips en tricks, ...) en neem de naam op in de hoofdnavigatie van uw website. Zo kan een bezoeker vanaf elke pagina in één klik naar deze rubriek. Wanneer uw content is geschreven met respect voor SEO (search engine optimization of zoekmachine optimalisatie) zullen uw artikelen ook makkelijker goed scoren in de Google-zoekresultatenlijst. Dit is een bron voor meer bezoekers op uw website, meer informatieaanvragen, meer communicatie e.d.

• Publiceren op sites van derden

Ga na of er in uw vakgebied onafhankelijke sites zijn die veel bezoekers trekken en waarop u uw artikelen mag plaatsen. Neem in deze artikelen een link op naar de startpagina van uw eigen website of productpagina’s waarop het artikel betrekking heeft.

Tip: let op met copy & paste van artikelen. Google straft “duplicated content” af.

• E-mailings

Dit is een actieve manier om uw informatie onder de aandacht te brengen bij klanten en prospects. Uw doelgroep haat spam. Waardevolle content zullen ze niet als storend ervaren. Verzend uw e-mailings of e-mailnieuwsbrief liever niet vanuit Outlook, Gmail, Apple mail, ... maar maak gebruik van een volwaardig e-mailsoftware programma zoals ActiveCampaign, Mailchimp of Emailgarage. Vaak hebben ze een gratis of goedkope instapversie. Deze programma’s hebben meer mogelijkheden en u kunt er veel beter de resultaten van uw e-mailcampagnes mee meten.

• Sociale media

Of u er voor of tegen bent, in bepaalde sectoren bereikt u via sociale media vaak heel actieve communities van klanten of geïnteresseerden in uw producten of dien- sten. Sociale media zijn snel en vluchtig. Er is niets fout mee een bericht meerdere keren op een sociaal netwerk te posten. Zo vergroot u de kans dat het gezien wordt. Maak ook hier gebruik van een tool die u toelaat meerdere berichten vooraf in te plannen. Tools die dit mogelijk maken zijn bijvoorbeeld Hootsuite, Buffer of Sproutsocial.

bottom of page