top of page
  • Writer's pictureLegal Business World

5 vaardigheden voor advocaten om een sterk online netwerk uit te bouwen


Het persoonlijke netwerk is bij advocaten van zeer groot belang. Steeds meer neemt ook het online netwerk aan belang toe. Via LinkedIn, Twitter of Facebook weten slimme advocaten hun expertise ook online bij hun huidige of potentiele cliënten in de kijker te zetten. Vaak gebeurt dit vanuit het buikgevoel. Wat kunnen ze leren van social media community managers?

Op 8 juli 2015 verscheen op de Hubspot-blog een mooi artikel met als onderwerp “What the best social media community managers actually do in their jobs“. Content marketing staat hierin centraal.

Wat het artikel interessant maakt is de opsomming van vaardigheden die nodig zijn om de taken tot een goed einde te brengen. Vaststelling? Laat het u niet afschrikken, maar het zijn straffe mannen en madammen.

• Contentcreatie: wie online gevonden wil worden, heeft waardevolle en relevante content nodig én slim geschreven zodat de content ook gevonden wordt.

Vaardigheden: uzelf of uw kantoor helder positioneren, creativiteit, redactionele vaardigheden, grafische vaardigheden.

• Marketinganalyse: (potentiele) klanten raadplegen

steeds meer online informatie. Google geeft via allerhande tools flink wat geheimen prijs waarop u kunt inspelen om de doelgroep te bereiken die waardevol is voor u.

Vaardigheden: key performance indicators kennen en hoe u ze kunt meten, een gezonde interesse in online marketing, testen opzetten, resultaten helder weten te presenteren.

• News junkie: niet alleen om waardevolle en relevante content te creëren maar ook om voortdurend trends, evoluties en best practices m.b.t. content marketing op te volgen.

Vaardigheden: weten wat en hoe u uw inspanningen effectief monitort, een grote nieuwshonger hebben, relevante bronnen kennen, het belang van nieuws goed kunnen inschatten, concrete informatie kunnen vertalen naar algemene punten, algemene informatie weten te vertalen naar specifieke doelgroepen, stressbestendig zijn.

• Funnel marketing manager: slimme marketeers weten welke stappen prospects zetten om voordat ze klant worden. Inspelen op de verschillende stappen ver- groot uw kansen om van prospects cliënten te maken.

Vaardigheden: weten hoe en op welk moment potentiële cliënten beslissen om met u als advocaat in zee te gaan, weten naar welke informatie men in elke fase van het beslissingsproces op zoek is, basic salesvaardigheden.

• Projectmanager: u dient uw aanwezigheid op sociale media oordeelkundig te plannen. het is niet een kwestie van het er even bij doen.

bottom of page