top of page
  • Writer's pictureLegal Business World

Deloitte Legal breidt uit met Legal Management Consulting


AMSTERDAM, 15 januari 2018 - Deloitte Legal voegt wereldwijd Legal Management Consulting (LMC) toe aan haar dienstenportfolio. LMC is een internationale multidisciplinaire service die tot doel heeft de General Counsel en hun juridische afdelingen te helpen bij het navigeren door de snelle transformatie van de juridische sector. Deloitte heeft inmiddels 100 professionals die wereldwijd klanten helpen met de methodologie van LMC.

Uit onderzoek van Deloitte in 2016 onder juridische afdelingen binnen bedrijven is gebleken dat 62% van de bedrijfsjuristen, general counsel, CEO’s of CFO’s op zoek zijn naar een herziening en transformatie van de wijze waarop de juridische afdeling functioneert. Met behulp van LMC helpt Deloitte Legal bedrijfsjuristen hun legal operating model te verbeteren om efficiënter en effectiever juridische diensten binnen de onderneming te leveren. LMC is ontwikkeld voor juristen door juristen, bedrijfsadviseurs en proces ondersteunende professionals uit verschillende Deloitte-praktijken. De aanpak omvat onder meer een operationele gap-analyse, op maat gemaakte aanbevelingen voor een legal operating model en risico management.

"Voor bedrijven is het noodzaak dat hun juridische teams gelijke tred houden met de commerciële behoeften van het bedrijf en meer verantwoordelijkheden op zich nemen met minder middelen. De toegenomen complexiteit en vraag vanuit het bedrijf zorgen voor een onhoudbare werklast voor bestaande interne juridische afdelingen ", zegt Piet Hein Meeter, Managing Director van Deloitte Global, Deloitte Legal. "Ze worden geconfronteerd met verscherpt toezicht op de regelgeving, toenemende werkdruk, snellere technologische vooruitgang en groeiende eisen vanuit het bedrijf. Om die reden heroverwegen juridische afdelingen hun operationele modellen, om meer efficiëntie te bereiken en de toegevoegde waarde voor het bedrijf te vergroten."

De nieuwe rol van Chief Legal Operating Officer in opkomst In veel grote bedrijven is een nieuwe functie ontstaan, die van Chief Legal Operating Officer (CLOO). Deze nieuwe rol richt zich op de operationele behoeften van een juridische afdeling en daarmee is de CLOO vaak belast met het leiden van de transformatie van de juridische afdeling.

Meeter vervolgt: "Deloitte Legal helpt General Counsel of CLOOs en hun teams hun traditionele legal operating model te transformeren, operationele efficiëntie te behalen en daarmee meer toegevoegde waarde aan hun organisatie te leveren."

Proactief risico management verwacht van bedrijfsjuristen

De LMC-aanpak combineert juridische kennis met de knowhow van consulting en risk management. Deze innovatieve aanpak integreert internationale expertise van sectoren, innovatie, methodologie en technologie. Om de richting voor juridische afdelingen te helpen bepalen, ondersteunt Deloitte Legal met LMC bij het stellen van prioriteiten voor het beheren van juridische risico's, het naleven van de juiste regelgeving en het beschermen van de bedrijfsreputatie.

Het monitoren van relevante ontwikkelingen is een van de belangrijkste componenten van risico management, met de nadruk op het identificeren van belangrijke trends en het anticiperen op mogelijke ontwikkelingen op basis van beschikbare data. Het nettoresultaat van deze proactieve benadering is om over te gaan naar preventief juridisch risico management.

Legal Technology De LMC-teams van Deloitte Legal kunnen helpen bij het opstellen van een roadmap om innovatieve juridische technologie te implementeren die bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit en consistentie van het werk van juridische afdelingen. Ook kan technologie helpen bij een efficiënter beheer van contractverwerking en daarmee de werkdruk van de juristen doen afnemen.

"Bedrijfsjuristen gaan er soms van uit dat de meeste juridische technologie niet voor hen is ontworpen - het is alleen voor advocatenkantoren, maar dat is zeker niet het geval. Deloitte Legal heeft onder meer technologie ontwikkeld voor LMC-klanten met workflow- en deadline volgsystemen en risico management tools," zegt Chris de Jong, managing partner Deloitte Legal. "We investeren aanzienlijk in ons talent, zowel binnen Deloitte Legal als binnen Deloitte’s netwerk van ervaren technologie-, industriespecialisten en bedrijfsadviseurs, om juridische teams te helpen bij de transformatie die binnen de juridische bedrijfstak aan de gang is."

Meer informatie over Legal Management Consulting leest u in deze white paper hier, of klik op de afbeelding.

bottom of page