top of page
  • Writer's pictureLegal Business World

Nieuwe website op het gebied van Kinderontvoering


Het Centrum Internationale Kinderontvoering (Ciko) sloeg afgelopen jaar alarm en publiceerde cijfers dat alleen al afgelopen zomervakantie 36 kinderen ongeoorloofd door een van de ouders naar het buitenland was gebracht. Tevens blijkt het aantal kinderontvoeringen toe te nemen, aldus het Ciko.

Dit was een van de redenen dat mr Heleen Scheer, advocaat (internationaal) persoon- en familierecht, gespecialiseerd in kinderontvoeringen, kinderontvoering.net, een nieuwe website met informatie over kinderontvoering onlangs heeft gelanceerd. Heleen Scheer hierover: “Het Ciko heeft een prima website en zoals u kunt zien verwijs ik hier ook veelvuldig naar. Ik denk alleen dat wij als advocaten op dit gebied wat transparanter kunnen worden zodat gedupeerden ons makkelijker weten te vinden. Daarom heb ik kinderontvoeringen.net gelanceerd en hoop ik de drempel naar mij als advocaat te verlagen voor mensen die hiermee te maken hebben”.

kinderontvoering.net bevat veel informatie over de daadwerkelijke kinderontvoering, zowel van als naar Nederland toe maar ook over het meenemen van kinderen op vakantie, omgangsregelingen en dergelijke.

Wij -red- vinden het een mooi voorbeeld van een advocaat die een voor vele onbekende niche transparant weet te maken en de drempel naar de advocatuur op dit gebied probeert te verlagen.

bottom of page